אודות עור"ק

אורי אופיר

 סמנכ"ל עור"ק

אני בעור"ק מתוך אמונה שהאדם באשר הוא אדם הוא יצור חברתי. מאמין שכל אחת ואחד זקוק למשפחה. האתגר האדיר שבפנינו הוא לודא שגם אלו שאין להם משפחה ביולוגית יהנו מחווית המשפחה ויקבלו מעטפת משפחתית. המשפחה הישראלית מהווה עורף חברתי ועורף כלכלי ולכן אנו בעור"ק לקחנו על עצמנו ליצור תהליך של יצירת קבוצות וקהילות שיהוו חלופה חברתית וכלכלית לחסרי העורף המשפחתי.

עודד אונגר

מייסד ומנכ"ל עור"ק

oded@orek.org.il

הקמתי את עור"ק כי אני מאמין באדם היחיד ומאמין ב"יחד" בקבוצה של בני אדם. אני מאמין שכל אדם צריך משענת, וכל אחד עלול למצוא את עצמו יום אחד – ללא משענת משפחתית יציבה. אני חיפאי במקור, מתגורר שנים רבות בקיבוץ ראש הנקרה, מכיר את החיים בעיר וגם בכפר. בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני במנהל עסקים, ומשלב את שני התחומים לתפיסת עולם אנושית, חברתית ובת קיימא.

ליאת פרי

מנהלת תחום מש"א

hr@orek.org.il

אני מאוד מאמינה בעזרה לזולת, אוהבת א.נשים באשר הם. שמחה לתרום מניסיוני בתחום משאבי אנוש וייעוץ ארגוני על מנת לגייס את אנשי המקצוע המתאימים שיביאו לחיזוק, קידום והתפתחות של קהילות מיוחדות ומגוונות.

פטריסיה גולדברג

סטאז'רית מאונ' חיפה, צוות מש"א

הגעתי להתמחות אחרי שהתנדבתי כבר בעבר. מאז אני זוכרת את הסיפוק האמיתי שהרגשתי שאי אפשר לוותר עליו. במקום כמו עור"ק יש אפשרות להשפעה חברתית עצומה, ורציתי להמשיך בגלל הצורך בתרומה לקהילה שמלווה אותי מאז.

ראנה מורג'אן

מלווה קבוצה ברהט לאימהות בדואיות חד-הוריות – טאריקי

rana@orek.org.il

אני אם חד הורית, אחת מתוך אימהות חד הוריות רבות בחברה הבדואית. נקלעתי למציאות קשה שלא מתוך בחירה, מצאתי את עצמי צריכה לבנות את עצמי בעצמי ולדאוג לבד לילדים ולפרנסה, ובנוסף להתמודד עם דעות, מאבקים תרבותיים ומנהגים. יש הרבה נשים בדואיות המתמודדות עם מציאות דומה. אני רואה בעור"ק מקום לצמיחה של כל הנשים האלו ביחד. הצטרפתי לעור"ק כי אני מאמינה בתהליך שלה, וביחד נצליח לספק משענת קהילתית תומכת ומכילה לקבוצת נשים שנקלעו לאותה מציאות קשה.

טניה ז'לזניאק

יועצת דיגיטל

digital@orek.org.il

אני מאמינה שלכל אדם יש פוטנציאל ויכולות, אך ללא מתן הזדמנות וידע לא ניתן לממש אותם. התחברתי לחזון של עור"ק בגלל שהוא מנגיש את שני הדברים האלה, ובניהול הדיגיטל של עור"ק אני יכולה לממש את הפוטנציאל והידע שלי  לטובת אחרים. אני עליתי לישראל בגיל 18 מאוזבקיסטן יחד עם ההורים שלי וקיבלתי הזדמנות לבנות חיים חדשים בארץ, תמיכה מהמדינה ומאנשים טובים שפגשתי בדרך. אני רואה שליחות אישית ואזרחית בעשיה ומעורבות שלי בתחום הקהילתי וחברתי.

בתאל הוד

מנהלת צוות שיווק דיגיטלי ומדיה חברתית

אני מאמינה ששייכות הינה צורך בסיסי של כל אחד ואחת מאיתנו.
התחברתי לפעילות של עור"ק, כי אני מבינה את חשיבות המשפחה בחיינו והשפעתה על היכולת שלנו לקבל ביטחון, כלים לחיים וקרקע יציבה שממנה אפשר רק לצמוח.
בזכות הפעילות המאפשרת והמבורכת של העמותה גם למי שאין תא משפחתי ביולוגי תינתן ההזדמנות להיות חלק מקהילה תומכת, מחבקת ומעצימה שתאפשר ותתן לו את היכולת להרגיש שייך, אהוב ורצוי מה שייתן לו את רשת הביטחון להוציא את המיטב מעצמו ולהיות הגירסה הכי טובה שלו.

עידו צמח

מנהל קמפיינים, צוות דיגיטל

בחרתי להתנדב בעור"ק מתוך רצון להשתמש ביכולות שלי ולנתב אותם לתרומה משמעותית שתעזור לאחר.
ערכים של נתינה ועזרה הם ערכים שמנחים אותי בחיים ואני משתדל מאוד ליישם אותם ביום יום. אני מאמין שכל נתינה יכולה לחולל שינוי גדול ובכך לתרום לחברה שלנו ולנו עצמנו להיות אנשים טובים יותר.

שירי אמיר

מנהלת שותפויות

shiri@orek.org.il

אני מאמינה שהשתייכות לקהילה נותנת לאדם את הקרקע היציבה שהוא צריך בשביל להצמיח כנפיים ולהמריא בבטחון להגשמת מטרותיו. גם כסגנית מנהל תיכון ומחנכת כיתה שמתי דגש על בניית הכיתה כקהילה קשובה וחזקה עבור כל אחד מחבריה. הצטרפתי לעור"ק כדי לקדם את הזכות להיות חלק מקהילה עבור מי שלא נולד למשפחה תומכת.

ענבר גל זיו

מנהלת תחום קהילות

kehilot@orek.org.il

אני מאמינה בצורך הבסיסי של האדם לשייכות, חיבור ומשמעות. כשקהילה היא טובה, היא נותנת כח לצמוח, מעין רוח גבית משמעותית. אדם כחלק מקהילה יכול להרגיש מאוד משמעותי, לעיתים גם רק מלהשתייך אליה, על אחת כמה וכמה כאשר אדם פעיל בחוזקה שלו במרחב הקהילתי שלו. תחושת משמעותיות כזו מקרינה לכל תחומי החיים האחרים.
כששמעתי על עור"ק שאלתי את עצמי איך זה לא קרה קודם?! לא ברור. זה הזמן לעשייה וחיבור קהילתי לכל מי ש(מרגיש שהוא) זקוק לזה.

ד"ר סיגלית שחר

יועצת ארגונית

אני מאמינה ש-
"כָּל אָדָם צָרִיך שֶׁתִהְיֶה לוֹ
אֵיזוֹ מִצְרַיִם,
לִגְאוֹל עַצְּמוֹ מִמֶּנָּה מִבֵּית עֲבָדִים,
לָצֵאת בַּחֲצִי הַלַּיִל אֶל מִדְבַּר הַפְּחָדִים,
לִצְעוֹד הַיְשֵׁר אֶל תוֹך הַמָּיִם,
לִרְאוֹתָם נִפְתָחִים מִפָּנָיו לַצְּדָדִים.
כָּל אָדָם צָרִיך כָּתֵף,
לָשֵׂאת עָלֶיהָ אֶת עַצְמוֹת יוֹסֵף,
כָּל אָדָם צָרִיך לְהִזְדָקֵףְ" (אמנון ריבק)
והמהות של עור"ק היא כדברי השיר: לאפשר צמיחה מתוך חסר דרך התמודדות אישית אל מול הפחדים ובו בזמן להסתמך על עזרת קהילה הנותנת כתף נוספת לשאת את הקושי. כזה תהליך אישי וקהילתי כשהם יחד, מאפשרים ליצור לעצמך ולשותפיך לדרך את ההווה והעתיד אליו שואפים.ות. ולכן אני כאן, בעור"ק.

 

אלה אלכסנדרי

יועצת לבנית קהילות

אני מאמינה שביחד אנחנו חזקים יותר ובעלי יכולת טובה יותר לממש את עצמנו ולחיות חיים מלאים. אני נולדתי ברמלה, גדלתי בלוד ואני חיפאית מבחירה מזה עשרות שנים. חיה קהילות וסביבה כמנהלת בארגוני חברה אזרחית ובחיי הפרטיים. רואה ערך גבוה למעורבות חברתית ופעולה ממשית לשיפור המקום בו אני חיה ומממשת תפישה זו כמיטב יכולתי במעגלים השונים של חיי. עור"ק מייצגת עבורי מענה לצורך אמיתי ועוררה בי התלהבות מהיום הראשון שהוצגה לי כמנהלת שדמות – במכללת אורנים. שמחה להתנדב ולתרום מנסיוני למימוש החלום.

איגור בולקין

בונה אתרים, צוות דיגיטל

בחרתי להצטרף לעור"ק מכמה סיבות, ביניהן שתי העיקריות. הראשונה היא כי בשנים האחרונות התחלתי להאמין דווקא באנשים וחיפשתי דרך לפעול למען אנשים. אני מאמין שבעור"ק אוכל להביא זאת לידי ביטוי ולעזור לקדם את המטרה של העמותה. הסיבה השניה היא שבעיניי כל אדם צריך לפחות אדם אחד שיאמין ויתמוך בו כדי שיוכל להאמין בעצמו. עמותת עור"ק נותנת אפשרות לאנשים בודדים ללא עורף משפחתי לקבל תמיכה של כמה אנשים שיאמינו בהם וגם את הכלים להאמין בעצמם ובאחרים ובעצם לבנות קהילה שתהיה להם כמשפחה.

דניאלה פייגר

סטאז'רית מקריה אקדמית אונו, צוות דיגיטל

אני בחרתי לעשות סטאז׳ בעור״ק מהסיבה שזה לא סטאז׳ רגיל. זה עמותה שעוזרת לאנשים שזקוקים לעזרה הזאת. ובעיני זה מאוד חשוב לעזור לקהילות הללו.

חזון:

עור"ק בונה משענת קהילתית כחלופה למשענת המשפחתית שאיננה, לכל החיים

עור"ק מקימה, מלווה ומאגדת קבוצות ערבות הדדית של חסרי עורף משפחתי. קבוצות אלו מתפקדות כעורף חלופי לעורף המשפחתי שאיננו, ובכך מאפשרות צמצום פערים בחברה הישראלית ומקדמות שוויון הזדמנויות.

הבעיה – הצורך:

במדינת ישראל מוגדרים “חסרי עורף משפחתי” ככאלה אשר אינם יכולים להישען על המשפחה, מסיבות שונות. לאוכלוסייה זו מספר מקורות עיקריים: בוגרי פנימיות “חסות הנוער”, יוצאים בשאלה, עולים חדשים בודדים, להט”בים, אמהות יחידניות, יוצאות מקלטים לנפגעות אלימות במשפחה ועוד. אוכלוסיה זו מונה כ-200,000 אזרחים בוגרים, מתוכם כ-60,000 צעירים בגילאי 18-35. לאוכלוסייה זו מצטרפים מדי שנה אלפי חברים חדשים.

הסיוע במדינת ישראל כיום, מתמקד בבניית כישורים אישיים כהשכלה ותעסוקה, בצרכים בסיסיים כגון דיור, ובפעולות העשרה כגון קשרים בינאישיים, זוגיות, התנהלות כספית ועוד. רוב פעילויות הסיוע מתמקדות באדם עצמו, משפרות את יכולותיו כיחיד ונותנות מענה לצרכיו המידיים. עור”ק מאמינה שבניית יכולות אישיות אינה מהווה מענה להיעדר משענת משפחתית.

הפתרון: עור"ק – עורף קבוצתי וקהילתי

עור"ק – עורף קבוצתי וקהילתי, הנה הארגון היחיד המתמקד בבניית פתרונות מסוג "עורף חלופי", פתרונות שיכולים להתקיים לאורך חיים שלמים, ותוך התבססות על היכולות והכוחות של חברי הקבוצות ולא על תלות בסיוע חיצוני.

עור"ק פועלת באמצעות שיתופי פעולה ליצירת חלופה לעורף המשפחתי, כמענה שאינו קיים כיום, מענה נחוץ המשלים את הפעילות של גורמים אחרים בתחומים השונים.

כדי לקיים קשר בר קיימא וארוך טווח בין מספר אנשים נדרשת מערכת של ערבות הדדית הכוללת נתינה וקבלה, אמון, כלים לבניית יכולות משותפות, כללים ידועים ומוסכמים. מערכת כזו הינה קהילה או קבוצה, ותפקידה: עור"ק – עורף קבוצתי וקהילתי.

שינוי צפוי ברמת הפרט: ירידה ברמת האובדנות, שיפור בקליטת העליה, יציאה ממעגל העברת העוני הבין-דורי, שיפור ברמת הבריאות ובאיכות החיים.

שינוי צפוי ברמה הלאומית: חיסכון לאומי בתקציבי רווחה, בריאות, שיכון ועוד.